Kulajda se ztracenými vejci

3 až 4 větší brambory, 1 lžíce másla, 1 lžíce hladké mouky, špetka kmínu, ¼ l kyselé smetany, sůl, kopr, 4 vejce

Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, zalijeme ji vodou a vymícháme. Přidáme špetku kmínu, sůl a polévku povaříme 20 až 30 minut. Pak přidáme brambory nakrájené na kostičky a polévku dovaříme. Nakonec přilijeme smetanu, přidáme kopr a polévku necháme přejít varem. Do každé porce polévky dáme jedno ztracené vejce. Předpis na ztracená vejce.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>