Kuřata dušená na másle

Poměr: 2 větší kuřata, sůl, trochu hladké mouky, 12 dkg másla a vývar z kostí nebo ze zeleniny.

Postup: Opláchnutá, rozčtvrcená kuřata osolíme, slabě poprášíme moukou a v kastrole na rozpáleném másle je nejdříve po všech stranách do zlatova opečeme. Po opečení je podlijeme vývarem a zakrytá poklicí dusíme do měkka. To trvá asi ½ až ¾ hodiny. Vývar podle potřeby doléváme. Měkká kuřata podáváme s vlastní šťávou nebo s některou z omáček: může to být omáčka indická, maďarská, žampiónová, drůbeží apod., viz „Speciální omáčky bílé“, č. 758. Podáváme-li kuřata s omáčkou, pak šťávu z dušených kuřat promícháme do omáčky a kuřata v ní ještě krátce podusíme.
Podáváme jako hlavní chod.
Příloha: Dušená rýže, rýže risipisi, těstoviny, salát ze syrové zeleniny.

Pro 8 osob.

Úprava trvá 1 hodinu.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>