Poměr: 2 mladá menší kuřata po 40 až 50 dkg, sůl, 8 dkg hladké mouky, 2 až 3 vejce, 20 dkg strouhané housky a sádlo nebo vyškvařené máslo, popř. olej na smažení.
Postup: Očištěná, vykuchaná, omytá a dobře osušená kuřata rozčtvrtíme a buď s kostmi, nejlépe však částečně vykostěná (viz č. 1201), osolíme, obalíme v mouce, v rozšlehaných vejcích a prosáté strouhané housce. Obalené porce smažíme v horkém tuku asi 15 minut. Zpočátku smažíme kuřata prudce, a jakmile se do zlatožluta zabarví, zvolna je dosmažíme.
Starší kuřata je lépe povařit před obalením v osolené vodě nebo zeleninovém vývaru.
Podáváme jako hlavní chod.
Příloha: Nové nebo opékané brambory, bramborová kaše, dušený zelený hrášek, salát nebo kompot.
Pro 8 osob.
Úprava trvá 45 minut.
Zanechat komentář