1 kuře, 1 lžíce másla, 1 středně velká cibule, sůl, 1 lžička sladké papriky, 1 šálek husté smetany, 1 lžíce polohrubé mouky, 2 rajčata nebo 1 lžíce rajčatového protlaku
Na másle osmahneme drobně pokrájenou cibuli, přidáme papriku a čtvrtky osoleného kuřete. Dáme pozor, aby paprika nezhnědla. Po chvíli kuře obrátíme, opečeme i na druhé straně a hned podlijeme. Dusíme doměkka za častého obracení. Pak porce přendáme do kastrolu a uložíme v teple. Do omáčky dáme nekrájená rajčata a podusíme je. Přilijeme smetanu s rozkvedlanou moukou a za stálého kvedlání necháme přejít varem. Přecedíme na kuře.
Přílohy: jemné noky, knedlíky se žemli, rýže.
Zanechat komentář