1 kuře, 1 lžíce másla, 1 větší cibule, hrst pokrájených hříbků, 1 lžička hladké mouky, 3 rajčata, ¼ l smetany, 1 lžíce hrubé mouky, petrželová nať, sůl
Na másle zpěníme pokrájenou cibuli, přidáme lžičku petrželové natě a drobně pokrájené houby. Jakmile šťáva vysmahne, zaprášíme moukou a osmahneme. Na základ vložíme osolené čtvrtky kuřete, mírně podlijeme a dusíme doměkka. Před koncem dušení přidáme oloupaná, pokrájená rajčata, podusíme a přilijeme smetanu smíchanou s moukou. Necháme krátce povařit a odstavíme. Necháme na teple asi ½ hodiny stát, aby smetanová omáčka prolnula masem. Naposled přidáme čerstvě usekanou petrželovou nať.
Přílohy: těstoviny, noky.
Zanechat komentář