Kuře nadívané, pečené po čínsku

Poměr: 1 věští kuře o váze asi 2 kg, sůl, trochu zázvoru, 8 dkg másla, 1/16 litru kečupu a vývar.
Na nádivku: 4 dkg másla, 2 vejce, 3 dkg nastrouhaných vlašských ořechů, nepatrné množství zázvoru a koření kari, trochu sladké mleté papriky, cukru a tymiánu, sůl, trochu zelené petržele, kousek citrónové kůry, 1 jablko, 2 dkg cibule a strouhanou housku.

Úprava nádivky: V misce utřeme máslo do pěny, přimícháme k němu vejce, ořechy, koření, cukr, jemně rozsekanou zelenou petržel, nastrouhanou cibuli, citrónovou kůru a jablko, osolíme a dobře vše promícháme.
Do této směsi pak zamícháme tolik strouhané housky, až vznikne hustší nádivka.
Postup: Očištěné a vykuchané kuře dobře omyjeme, uvnitř je osolíme a okořeníme mletým zázvorem, na povrchu pouze osolíme a okořeníme mletým zázvorem, na povrchu pouze osolíme, břišní dutinu naplníme připravenou nádivkou, pak zašijeme a svážeme. Kuře pak na másle v troubě upečeme do zlatorůžova. Při pečení občas kuře poléváme šťávou a podle potřeby přiléváme ke šťávě trochu vývaru. Upečené kuře rozstřihneme, nádivku opatrně vyjmeme, nakrájíme na plátky a rozložíme ji do středu okrouhlé mísy. Kuře rozdělíme na 6 porcí a rozložíme je kolem nádivky.
Mísu ozdobíme rajčaty a zelenou petrželí.
Ke šťávě z upečeného kuřete přidáme trochu kečupu, přikořeníme, zavaříme a podáváme zvlášť v omáčníku.
Podáváme jako hlavní chod.
Příloha: Sypká rýže vařená po indickém způsobu (viz recept č. 1382) a ovocný salát.

Pro 6 – 8 osob.

Úprava trvá 2 hodiny.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>