1 větší kuře, 2 až 3 sardele, 2 lžíce másla, 1 menší cibule, 1 plná lžička hladké mouky, ¼ l kyselé smetany, 1 lžička polohrubé mouky
Kuře omyjeme, křídla zaklesneme nazad a stehýnka připneme k tělu. Z poloviny másla a vykostěných sardelí utřeme sardelové máslo, kuře tím potřeme a kousek vložíme dovnitř. Na zbylém másle osmahneme cibuli na světlý odstín, položíme na ni kuře prsíčky dolů, opečeme a obrátíme. Pak mírně podlijeme a za častého obracení nebo polévání šťávou upečeme. Šťávu zahustíme hladkou moukou. Šťávu můžeme nechat přírodní nebo ji povaříme se smetanou smíchanou se lžičkou polohrubé mouky a přelijeme přes kuře rozdělené na porce.
Přílohy: jemné noky, knedlíky se žemlí, těstoviny.
Zanechat komentář