Kuře s paprikou a česnekem

1 kuře, sůl, lžíce sladké papriky, 3 lžíce hladké mouky, 4 lžíce oleje, 1 až 2 stroužky česneku

Kuře rozdělíme na čtvrtky, křidélka a stehna odstřihneme, osolíme a poprášíme stejnoměrně pomocí sítka paprikou smíchanou s hladkou moukou. Porce vkládáme do rozpáleného oleje, plamen zmírníme a maso opékáme bez podlévání na mírném ohni za častého obracení asi 20 minut. Lépe je péci v troubě nebo v přikryté pečící pánvi. Ke konci, když je kuře skoro měkké, přidáme hrubě usekaný česnek a promícháme dobře mezi porce kuřete.

Příloha: domácí špagetové nudle promíchané s petrželovou natí v tuku zbylém po pečení kuřete.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>