1 kuře, sůl, 2 lžíce kořenové zeleniny, malý kousek cibule
Omáčka: 2 vejce vařená natvrdo, 1 vejce syrové, trochu oleje, hořčice, 3 sardele, 2 lžíce kaparů, citrón
Očištěné kuře rozčtvrtíme, vložíme je do kastrolu, zalijeme horkou vodou do roviny a osolíme. Vaříme asi ½ hodiny a přidáme zeleninu a cibuli. Jakmile je maso měkké, vyjmeme je a dáme okapat. Vývar ještě odpaříme na menší množství a dáme rovněž vychladit. Žloutky z vařených vajec ustrouháme do mísy, přidáme 1 syrový žloutek, trochu hořčice a podle potřeby olivového oleje. Naposled přimícháme usekané vykostěné sardele. Je-li třeba ředíme omáčku procezeným vývarem a ochutíme ji citrónovou šťávou. Kuře vykostíme, srovnáme na mísu a polijeme hustou omáčkou. Povrch posypeme sekanými kapary (naložené v soli nutno dobře omýt) a sekanými bílky.
Příloha: bílé pečivo.
Poznámka: je-li potřeba omáčku nastavit, přidáme ve vývaru namočenou a prolisovanou žemli.
Zanechat komentář