1 kuře, 2 lžíce nakrájené kořenové zeleniny, 1 malá cibule, ½ lžíce másla, špetka muškátového květu nebo muškátového oříšku, 1 lžíce másla, 1 ½ lžíce hladké mouky na jíšku, ½ šálku mléka, 1 žloutek petrželová nať, sůl
Očištěné kuře rozkrojíme na čtvrtky a osolíme. Na másle zpěníme pokrájenou zeleninu s cibulí, vložíme na kuře, do roviny je podlijeme a dusíme doměkka. Měkké kuře vyjmeme, šťávu zahustíme světlou jíškou a povaříme asi 10 minut. Pak ji přecedíme na kuře, přidáme koření, petrželovou nať a přilijeme mléko s rozkvedlaným žloutkem a již nevaříme. Podle obliby možno kořenit citrónovou kůrou i šťávou.
Přílohy: vařená rýže, květák, houskové knedlíčky nebo široké nudle.
Zanechat komentář