Poměr: 20 dkg kuřecích jater, sůl, mletý pepř, 4 – 6 dkg másla a trochu vývaru.
Postup: Kuřecí játra dobře očistíme, tj. bedlivě vykrojíme nažloutlou část jater v místech, kde byla žluč, aby játra nebyla hořká, dobře je opereme, popř. je před úpravou vložíme na krátkou dobu do mléka. Připravená játra osolíme, opepříme a v pánvi na rozpáleném másle je po obou stranách rychle opečeme. To trvá asi 4 minuty. Opečená játra přendáme na talíř. Šťávu z jater vysmahneme, podlijeme nepatrně vývarem, osolíme, krátce povaříme, zjemníme máslem a na játra nalijeme.
Podáváme jako teplý mezichod nebo jako lahůdku.
Příloha: Slané rohlíky nebo topinky.
Pro 2 osoby.
Úprava trvá 15 minut.
Zanechat komentář