Kuřecí játra přírodní

Poměr: 20 dkg kuřecích jater, sůl, mletý pepř, 4 – 6 dkg másla a trochu vývaru.

Postup: Kuřecí játra dobře očistíme, tj. bedlivě vykrojíme nažloutlou část jater v místech, kde byla žluč, aby játra nebyla hořká, dobře je opereme, popř. je před úpravou vložíme na krátkou dobu do mléka. Připravená játra osolíme, opepříme a v pánvi na rozpáleném másle je po obou stranách rychle opečeme. To trvá asi 4 minuty. Opečená játra přendáme na talíř. Šťávu z jater vysmahneme, podlijeme nepatrně vývarem, osolíme, krátce povaříme, zjemníme máslem a na játra nalijeme.
Podáváme jako teplý mezichod nebo jako lahůdku.
Příloha: Slané rohlíky nebo topinky.

Pro 2 osoby.

Úprava trvá 15 minut.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>