Kuřecí špíz s chutí kečupu

Kuřecí špíz s chutí kečupu

Ingredience: 4 kuřecí stehna, 1 pórek, 2 červené cibule, 50ml kečupu, snítka rozmarýnu, sůl, pepř, 25g másla

 

Postup: Kuřecí stehna nejprve zbavíme kůže a opatrně vykostíme. Kůži společně s kostmi můžeme použít na kuřecí vývar. Maso ze stehen nakrájíme na kostky, které vložíme do misky. v misce maso osolíme, opepříme a přidáme nasekaný rozmarýn. Celé maso přelijeme kečupem a promícháme. Necháme uležet v lednici minimálně 2 hodiny. pórek si mezitím nakrájíme na kolečka a cibuli na čtvrtky. Postupně napichujeme maso na špejli a jednotlivé kusy prokládáme pórkem a cibulí. Hotové špízy vložíme na pekáč, podlijeme trochou vody, navrch dáme máslo a dáme do trouby, kterou si rozehřejeme na 180 °C. v troubě pečeme 1 hodinu a po deseti minutách špízy otáčíme a přeléváme výpekem.

 

Vhodná příloha: pečené brambory

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>