Poměr: Přední půlka kůzlete, sůl, 8 dkg polohrubé mouky, 2 až 3 vejce, 15 dkg strouhané housky, sádlo nebo olej na smažení a 4 dkg másla na potření.
Postup: Kůzlečí maso omyjeme, osušíme a popř. je zbavíme větších kostí. Pak maso nakrájíme na kusy asi 5 cm široké a 10 cm dlouhé, osolíme, obalíme je v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhané housce a na pánvi v horkém tuku zvolna do zlatova vysmažíme. Vysmažené kůzlečí maso potřeme rozpuštěným máslem, urovnáme na mísu a ozdobíme hlávkovým salátem a na dílky nakrájeným citrónem.
Poznámka: Na rozdíl od masa jehněčího nemusíme maso z mladých kůzlat před smažením ovářet.
Podáváme jako hlavní chod.
Příloha: Brambory ve všech úpravách, špenát nebo salát ze syrové zeleniny, popř. kompot.
Pro 6 osob.
Úprava trvá 25 minut.
Zanechat komentář