Kůzle smažené

Poměr: Přední půlka kůzlete, sůl, 8 dkg polohrubé mouky, 2 až 3 vejce, 15 dkg strouhané housky, sádlo nebo olej na smažení a 4 dkg másla na potření.

Postup: Kůzlečí maso omyjeme, osušíme a popř. je zbavíme větších kostí. Pak maso nakrájíme na kusy asi 5 cm široké a 10 cm dlouhé, osolíme, obalíme je v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhané housce a na pánvi v horkém tuku zvolna do zlatova vysmažíme. Vysmažené kůzlečí maso potřeme rozpuštěným máslem, urovnáme na mísu a ozdobíme hlávkovým salátem a na dílky nakrájeným citrónem.
Poznámka: Na rozdíl od masa jehněčího nemusíme maso z mladých kůzlat před smažením ovářet.
Podáváme jako hlavní chod.

Příloha: Brambory ve všech úpravách, špenát nebo salát ze syrové zeleniny, popř. kompot.

Pro 6 osob.

Úprava trvá 25 minut.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>