Kůzlečí maso zadělávané, se žampióny

Poměr: 75 dkg předního kůzlečího masa, sůl, voda, 1 cibule, 12 dkg kořenové zeleniny, koriandr, 20 dkg žampiónů, 5 dkg másla, trochu tlučeného květu, 2 žloutky, 1/8 litru smetany a zelená petržel. Na jíšku 6 dkg másla a 5 dkg hladké mouky.

Postup: Kůzlečí maso omyjeme, vykostíme, nakrájíme na větší kostky a do měkka uvaříme ve slané vodě s kořenovou zeleninou, cibulí, koriandrem a s opranými odkrojky z očištěných žampiónů. Uvařené maso drátěnou naběračkou vyjmeme a vývar procedíme.
Z másla a mouky si připravíme světlou jíšku, podlijeme vývarem z kůzlečího masa a 20 minut povaříme. Do husté omáčky přidáme na plátky nakrájené a na másle podušené žampióny, uvařené maso, okořeníme květem, osolíme a vše krátce povaříme. Hotový pokrm můžeme zjemnit žloutky, rozkvedlanými ve smetaně. Podáváme v timbálových miskách a povrch pokrmu posypeme jemně rozsekanou zelenou petrželí.
Podáváme jako teplý mezichod anebo jako samostatný pokrm.

Příloha: Houskové nebo morkové knedlíčky.

Pro 6 osob.

Úprava trvá 1 ¼ hodiny.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>