Poměr: 25 dkg polohrubé mouky, 2 dkg kvasnic, 1 dkg moučkového cukru, 1/8 litru mléka, 12 dkg másla, 4 dkg pískového cukru, 1 žloutek, 1 vejce, trochu soli a citrónové kůry.
Postup: Kvasnice rozmícháme s moučkovým cukrem, přidáme 10 dkg mouky, vlahé mléko a zpracujeme v kvásek.
V míse utřeme pískový cukr s máslem do pěny, postupně přidáme žloutek a vejce a ještě 5 minut pilně třeme. K tomu pak přidáme sůl, nastrouhanou citrónovou kůru, zbylou mouku, vykynutý kvásek a promícháme vše lehce v těsto. Důležité je, abychom toto těsto příliš nevypracovávali. Hotového kvasnicového těsta užíváme na bábovky, ovocné pásy, koláčky apod.
Úprava trvá 30 minut.
Zanechat komentář