Květák s vejci a se šunkou

Poměr: 60 dkg květáku, sůl, voda, 8 dkg másla, 5 dkg cibule, 10 dkg šunky, trošku mletého pepře nebo tlučeného kmínu, 6 vajec a pažitka.

Postup: Ve slané vodě napolo uvařený květák a na drobno rozsekáme. V kastrolu rozpálíme máslo, přidáme drobně nakrájenou cibuli, trochu ji zpěníme, k tomu přidáme na kostičky nakrájenou šunku a krátce opečeme. K opečené šunce dáme připravený květák, silně nahřejeme, potom zalijeme rozkvedlanými vejci, osolíme, okořeníme a za stálého míchání smažíme tak dlouho, až vejce ztuhnou. Hotový pokrm upravíme na talíře a posypeme jemně nakrájenou pažitkou.
Obměna: Místo šunky můžeme přidat na cibulce dušený mozeček.
Podáváme jako samostatný pokrm.
Příloha: Chléb, topinky, opečené brambory, saláty ze syrové zeleniny apod.

Pro 6 osob.

Úprava trvá 30 minut.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>