Poměr: 60 dkg květáku, sůl, voda, 8 dkg másla, 5 dkg cibule, 10 dkg šunky, trošku mletého pepře nebo tlučeného kmínu, 6 vajec a pažitka.
Postup: Ve slané vodě napolo uvařený květák a na drobno rozsekáme. V kastrolu rozpálíme máslo, přidáme drobně nakrájenou cibuli, trochu ji zpěníme, k tomu přidáme na kostičky nakrájenou šunku a krátce opečeme. K opečené šunce dáme připravený květák, silně nahřejeme, potom zalijeme rozkvedlanými vejci, osolíme, okořeníme a za stálého míchání smažíme tak dlouho, až vejce ztuhnou. Hotový pokrm upravíme na talíře a posypeme jemně nakrájenou pažitkou.
Obměna: Místo šunky můžeme přidat na cibulce dušený mozeček.
Podáváme jako samostatný pokrm.
Příloha: Chléb, topinky, opečené brambory, saláty ze syrové zeleniny apod.
Pro 6 osob.
Úprava trvá 30 minut.
Zanechat komentář