Květákový nákyp

1 velká růžice květáku, 10 až 15 dkg vařeného uzeného masa, 5 dkg másla nebo Sany, 2 lžíce polohrubé mouky, sůl, 1 šálek mléka, 3n vejce, tuk a nastrouhaná houska na formu

Květák uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, po částech ji zalijeme mlékem, osolíme a vymícháme postupně na řidší kaši. Do polovychladlé zamícháme postupně žloutky, drobně usekané maso a tuhý sníh. Do zapékací vymaštěné a strouhanou houskou vysypané mísy klademe růžičky květáku, pokryjeme je směsí, pokapeme máslem a pečeme při středně silném ohni 20 až 30 minut.

Podáváme jako předkrm s bílým chlebem nebo jako hlavní jídlo s bramborami a saláty.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>