Kyselé zelí dušené

Poměr: 80 dkg kyselého zelí (i s nálevem čili lákem), trochu vody, sůl, ½ dkg kmínu, 8 dkg sádla vepřového nebo husího, 2 dkg cibule, 3 dkg hladké mouky a cukru podle chuti.

Postup: Kyselé zelí překrájíme, dáme do hrnce, přidáme nálev a trochu vody, soli a kmínu uvaříme do měkka. Na sádle osmahneme drobně nakrájenou cibulku, zaprášíme moukou, trochu zasmažíme, k tomu přidáme uvařené zelí, cukr, přisolíme a podusíme. (Je-li zelí málo kyselé, přidáme trochu octa.)
Podáváme jako přílohu k vařenému uzenému masu, k pečenému vepřovému masu, ke karbanátkům, k jelítkům, ke špekovým knedlíkům apod.

Pro 6 osob.

Úprava trvá 1 hodinu.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>