Poměr: 80 dkg kyselého zelí (i s nálevem čili lákem), trochu vody, sůl, ½ dkg kmínu, 8 dkg sádla vepřového nebo husího, 2 dkg cibule, 3 dkg hladké mouky a cukru podle chuti.
Postup: Kyselé zelí překrájíme, dáme do hrnce, přidáme nálev a trochu vody, soli a kmínu uvaříme do měkka. Na sádle osmahneme drobně nakrájenou cibulku, zaprášíme moukou, trochu zasmažíme, k tomu přidáme uvařené zelí, cukr, přisolíme a podusíme. (Je-li zelí málo kyselé, přidáme trochu octa.)
Podáváme jako přílohu k vařenému uzenému masu, k pečenému vepřovému masu, ke karbanátkům, k jelítkům, ke špekovým knedlíkům apod.
Pro 6 osob.
Úprava trvá 1 hodinu.
Zanechat komentář