Poměr: 40 dkg rýžového salátu s jablky (viz recept č. 200) nebo bramborového salátu s majonézou, 1 krabice marinovaných matjesových řezů, 2 na tvrdo uvařená vejce, 4 plátky taveného sýra, 15 dkg podušených žampiónových hlaviček, polévková lžíce koňaku, 4 kyselé okurky, 2 rajčata a na zdobení 5 dkg černých oliv a zelená petržel.
Postup: Na větší okrouhlou mísu dáme kopeček buď rýžového salátu s jablky, nebo bramborového salátu s majonézou, a kopeček na proužky nakrájených matjesových řezů. Obložíme rozčtvrcenými vejci, kornoutky taveného sýra, podušenými hlavičkami žampiónů, pokapanými koňakem, malými kyselými okurkami a rozčtvrcenými rajčaty. Mísu ozdobíme zelenou petrželí a černými olivami.
Příloha: Topinky nebo bílý chléb.
Pro 4 osoby.
Úprava trvá 30 minut.
Zanechat komentář