Poměr: 10 dkg vařeného hovězího masa, olej, ocet, sůl, cukr, mletý pepř a několik kapek vorčesterské omáčky, 10 dkg brukvového salátu (viz recept č. 159), 5 dkg okořeněné majonézy, půlka vařeného vejce a rajče nebo červená paprika.
Postup: Vařené hovězí maso nakrájíme na plátky. Do hlubší misky nalijeme trochu oleje a octa, přidáme sůl, trochu cukru a mletého pepře a několik kapek vorčesterské omáčky. Do takto upravené marinády vložíme nakrájené hovězí maso a necháme asi hodinu v chladu marinovat. Na talíř dáme hromádku brukvového salátu promíchaného s majonézou a k tomu přidáme marinované plátky masa, vějířovitě rozložené. Takto upravenou přesnídávku ozdobíme dvěma čtvrtkami vařeného vejce a rajčetem nebo paprikou.
Příloha: Topinky a jablečná šťáva.
Pro 1 osobu.
Úprava trvá 1 hodinu.
Zanechat komentář