Poměr: 28 dkg jemného pískového cukru, 2 vejce, citrónová kůra, 28 dkg vlašských ořechů a asi 2 dkg polohrubé mouky. (Trochu mouky a tuku na plech.)
Bílková poleva: 2 bílky, 20 dkg moučkového cukru a trochu citrónové šťávy.
Postup: Do misky dáme vejce, přidáme k nim cukr, nastrouhanou citrónovou kůru a vše třeme asi 10 minut. Pak přidáme umleté ořechy, trochu mouky a směs dobře propracujeme v těsto. Z těsta vyválíme na vále moukou poprášeném obdélník silný asi ¾ cm.
V misce třeme bílky s prosátým moučkovým cukrem a citrónovou šťávou tak dlouho, až se utvoří hustá bílá poleva. Touto polevou potřeme připravený obdélník těsta a nakrájíme jej na tyčinky asi 6 cm dlouhé a 1 ½ cm široké. Tyčinky klademe na pomaštěný a moukou posypaný plech a ve středně teplé troubě
je asi 15 až 20 minut pečeme.
Úprava trvá 45 minut.
Zanechat komentář