Poměr: 3 větší línci po 40 dkg, sůl, 1 dkg rozsekaného kmínu, 4 dkg hladké mouky, trochu rybího vývaru nebo vody a 15 dkg másla nebo sádla.
Postup: Línky vykucháme, vymyjeme, hlavu a ocas odkrojíme a línky rozdělíme na dvě půlky, z kterých, je-li třeba, stáhneme kůži. Porcované línky pak osušíme, osolíme, posypeme kmínem, poprášíme moukou, dáme je do pekáče s rozpáleným tukem, vložíme do trouby a pečeme po obou stranách celkem 12 – 15 minut. Při pečení je občas poléváme vlastní šťávou, ke které podle potřeby přiléváme trochu vývaru nebo vody. Upečené línky upravíme na mísu, polijeme vlastní šťávou a ozdobíme na kolečka nakrájeným citrónem a hlávkovým salátem. Stejně můžeme upravit i kapra, okouna apod.
Podáváme jako teplý mezichod nebo jako samostatný pokrm.
Příloha: Vařené brambory a salát ze syrové zeleniny.
Pro 6 osob.
Úprava trvá 30 minut.
Zanechat komentář