Poměr: 6 línků po 20 dkg, sůl, 8 dkg hladké mouky, 2 – 3 bílky, 8 dkg strouhané housky, 8 dkg strouhaného ementálu nebo parmazánu, 4 dkg cibule, trochu zelené petržele, 6 dkg sádla a 6 dkg oleje.
Postup: Línky očistíme, vykucháme a dvakrát nebo třikrát prostřihneme páteř z břišní strany, aby se při smažení nezkroutili.
Pak je osolíme, obalíme v mouce a v rozšlehaných bílcích, do kterých jsme přimíchali strouhanou housku a strouhaný sýr. Na pánev dáme sádlo a olej, rozpálíme, do něj pak přidáme jemně rozsekanou cibuli a zelenou petržel, trochu osmahneme a v tom připravené línky po obou stranách do červena vysmažíme. Smažené línky upravíme na talíř a ozdobíme zelenou petrželí a citrónem. (Tato úprava je vhodná i pro sivena, porcovaného candáta, kapra apod.)
Podáváme jako teplý mezichod nebo jako samostatný pokrm.
Příloha: Vařené nebo opékané brambory, popřípadě bramborové krokety a salát ze syrové zeleniny.
Pro 6 osob.
Úprava trvá 30 minut.
Zanechat komentář