Línci smažení se sýrem

Poměr: 6 línků po 20 dkg, sůl, 8 dkg hladké mouky, 2 – 3 bílky, 8 dkg strouhané housky, 8 dkg strouhaného ementálu nebo parmazánu, 4 dkg cibule, trochu zelené petržele, 6 dkg sádla a 6 dkg oleje.

Postup: Línky očistíme, vykucháme a dvakrát nebo třikrát prostřihneme páteř z břišní strany, aby se při smažení nezkroutili.
Pak je osolíme, obalíme v mouce a v rozšlehaných bílcích, do kterých jsme přimíchali strouhanou housku a strouhaný sýr. Na pánev dáme sádlo a olej, rozpálíme, do něj pak přidáme jemně rozsekanou cibuli a zelenou petržel, trochu osmahneme a v tom připravené línky po obou stranách do červena vysmažíme. Smažené línky upravíme na talíř a ozdobíme zelenou petrželí a citrónem. (Tato úprava je vhodná i pro sivena, porcovaného candáta, kapra apod.)
Podáváme jako teplý mezichod nebo jako samostatný pokrm.

Příloha: Vařené nebo opékané brambory, popřípadě bramborové krokety a salát ze syrové zeleniny.

Pro 6 osob.

Úprava trvá 30 minut.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>