Linecké koláčky

Poměr: 25 dkg polohrubé mouky, 9 dkg moučkového cukru, 1 žloutek, 16 dkg másla a trochu citrónové kůry. – Vanilkový cukr na posypání a 15 dkg jahodové zavařeniny na slepování.

Postup: Na vál nasypeme prosátou mouku, v jejím středu uděláme důlek, a dáme do něj cukr, žloutek a nastrouhanou citrónovou kůru. Lžičkou cukr se žloutkem rozetřeme, k tomu pak přidáme měkké máslo a vše zpracujeme v hladké těsto, které necháme v chladničce půl hodiny odpočívat. Potom na vále poprášeném moukou z těsta vyválíme asi 3 mm silný plát, z něhož vykrajujeme kolečka o průměru asi 6 cm. Z každého druhého kolečka vykrojíme menším okrouhlým vykrajovačem střed. Obojí kolečka pak přenášíme špachtlí na suchý plech a pečeme je asi 10 – 12 minut. Upečená vychladlá kolečka slepujeme zavařeninou vždy po dvou tak, že celé kolečko potřeme zavařeninou a na ně pak posadíme kolečko s vypíchnutým středem, předem pocukrované.

Úprava trvá 1 hodinu.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>