Poměr: 20 dkg kyselých sleďů, 20 dkg vařeného celeru, 20 dkg jablek, 8 dkg kyselých okurek, 1 pomeranč, trochu octa, soli, mletého pepře, cukru, kari koření a 35 dkg okořeněné majonézy. Na zdobení pomeranč, černé a zelené olivy, kolečko citrónu a zelená petržel.
Postup: Kyselé sledě lehce sloupneme, vykostíme, maso nakrájíme na drobné kostičky a dáme do misky. K tomu přidáme celer, jablka, okurky, oloupaný, rozčtvrcený a jader zbavený pomeranč, vše na kostičky nakrájené, osolíme, okořeníme a promícháme. Nakonec do salátu lehce přimícháme majonézu. Hotový salát upravíme kopulovitě na plošší porcelánovou nebo skleněnou mísu a kolem salátu úhledně rozložíme oloupaný pomeranč, nakrájený na kolečka. Na střed jednotlivých koleček pomeranče položíme půlku černé majonézy a ozdobíme černou olivou. Takto upravený salát ozdobíme ještě zelenými olivami a zelenou petrželí.
Podáváme jako samostatný pokrm.
Pro 6 osob.
Úprava trvá 40 minut.
Zanechat komentář