Lisabonský rybí salát

Poměr: 20 dkg kyselých sleďů, 20 dkg vařeného celeru, 20 dkg jablek, 8 dkg kyselých okurek, 1 pomeranč, trochu octa, soli, mletého pepře, cukru, kari koření a 35 dkg okořeněné majonézy. Na zdobení pomeranč, černé a zelené olivy, kolečko citrónu a zelená petržel.

Postup: Kyselé sledě lehce sloupneme, vykostíme, maso nakrájíme na drobné kostičky a dáme do misky. K tomu přidáme celer, jablka, okurky, oloupaný, rozčtvrcený a jader zbavený pomeranč, vše na kostičky nakrájené, osolíme, okořeníme a promícháme. Nakonec do salátu lehce přimícháme majonézu. Hotový salát upravíme kopulovitě na plošší porcelánovou nebo skleněnou mísu a kolem salátu úhledně rozložíme oloupaný pomeranč, nakrájený na kolečka. Na střed jednotlivých koleček pomeranče položíme půlku černé majonézy a ozdobíme černou olivou. Takto upravený salát ozdobíme ještě zelenými olivami a zelenou petrželí.
Podáváme jako samostatný pokrm.

Pro 6 osob.

Úprava trvá 40 minut.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>