Poměr: Střední část lososa (asi 1 kg), sůl, rybí nebo zeleninový vývar okyselený octem (viz recept č. 634 a 637), 1/8 litru bílého vína a 4/10 litru kořeněné omáčky (viz recept č. 773).
Postup: Vývar, do kterého jsme přilili bílé víno, přivedeme do varu, pak do něj vložíme na porce nakrájeného a osoleného lososa a velmi mírným varem vaříme asi 12 minut. Uvařené porce lososa upravíme na mísu, ozdobíme hlávkovým salátem nebo na plátky nakrájenou čerstvou okurkou a dílky citrónu a podáváme s kořeněnou omáčkou. (Místo kořeněné omáčky můžeme podat omáčku holandskou.)
Podáváme jako předkrm, jako mezichod anebo jako samostatný pokrm.
Příloha: Vařené brambory a okurkový salát.
Pro 6 osob.
Úprava trvá 30 minut
Zanechat komentář