Majonéza nastavovaná

Je druhem nepravé majonézy, která je velice úsporná. K nastavení majonézy se hodí nejlépe moučná kaše z olejové jíšky (viz recept 107), anebo bešamelová omáčka (viz recept č. 759).

Přísad k nastavení majonézy používáme takto: Do porcelánové mísy dáme přiměřené množství vychladlé moučné kaše z olejové jíšky nebo bešamelové omáčky a za stálého míchání přidáváme po částech majonézu. Podle potřeby ještě přimícháme trochu hořčice, soli, cukru, bílého pepře, citrónové šťávy nebo octa a několik kapek vorčesterské omáčky.

Takto upravené majonézy používáme k přípravě speciálních majonéz a salátů, nebo ji přikládáme k masům, rybám atd. Na kilogram okořeněné majonézy můžeme přidat 20 – 60 dkg moučné kaše z olejové jíšky nebo bešamelové omáčky, čímž se výrobek podstatně zlevní. K přípravě majonézových omáček je však nastavovaná majonéza nevhodná.

Štítky:  

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>