Majonéza okořeněná

Hlavní součástí majonézy okořeněné je majonéza základní. Protože má bezvýraznou a mdlou chuť, musíme je vhodně okořenit, aby pokrmům, k jejichž přípravě se jí používá, dodala lahodné, pikantní chuti.

Poměr: 30 dkg majonézy základní, 2 lžíce obyčejného nebo estragonového octa, nebo citrónové šťávy, 1 lžička hladké (francouzské) hořčice, 1 lžička moučkového cukru, trochu mletého, pokud možno bílého pepře, trochu soli a několik kapek vorčesterské omáčky.

Postup: Základní majonézu dáme do porcelánové misky, vše ostatní v uvedeném poměru postupně přimícháme a nakonec majonézu dobře promícháme metlou. Takto upravená okořeněná majonéza vydrží v chladné, temné místnosti dva dny.
Majonézu okořeněnou podáváme jednak přílohu k masům, rybám, korýšům nebo zelenině, jednak jí používáme k přípravě speciálních majonéz a mnoha salátů.

Pro 7 osob (asi 35 dkg majonézy).

Úprava trvá 5 minut.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>