Majonéza s rosolem (rosolová)

Poměr: 20 dkg okořeněné majonézy a 15 – 20 dkg obyčejného rosolu, nebo rosolu umělého se želatinou. (Viz rosoly čís. 75.)

Postup: Majonézu dáme do mísy a za stálého míchání vařečkou přiléváme jeden z uvedených tekutých studených rosolů.
K přípravě majonézy musíme použít rosolu, který je po zchladnutí dostatečně tuhý.
Tekuté rosolové majonézy používáme jako polevy k polévání různých pokrmů, například medailonků, ryb, vařených vajec apod., dále k zalévání různých pokrmů do tvořítek.
Ztuhlé rosolové majonézy používáme ke zdobení mis buď jemně rozsekané, nebo ji vystřikujeme ze sáčku s trubičkou.

35 dkg majonézy rosolové.

Úprava trvá (je-li rosol zhotoven) 15 minut.

Štítky:  ,

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>