80 dkg ryby, 1 lžíce másla, 1 velká cibule, 5 zrnek pepře, 1 bobkový list, sůl, ¼ l kyselé smetany, 1 žloutek, trochu sardelové pasty, 2 lžíce strouhané housky, petrželová nať
Porce ryby potřeme sardelovou pastou smíchanou s částí másla. Nemáme-li sardele, rybu jen osolíme. V ohnivzdorné misce podusíme na zbylém másle cibuli nakrájenou na kroužky, vložíme na ni porce ryby a pečeme v troubě asi 10 minut. Pak rybu polijeme polovinou smetany, posypeme strouhanou houskou a pečeme dalších 10 minut. Naposled přidáme druhou polovinu smetany smíchané se žloutkem, rozmícháme ji do šťávy na rybě a povrch posypeme čerstvě usekanou petrželovou natí. Podáváme s dílky citrónu.
Příloha: vařené brambory posypané rovněž petrželovou natí.
Zanechat komentář