Makrely vařené, s rybízovou omáčkou po anglicku

Poměr: 1,50 kg makrel, sůl, rybí vývar, trochu fenyklu a 4/10 litru studené rybízové omáčky s křenem.

Postup: Z vykuchaných a opláchnutých makrel odkrojíme hlavy a ocasy, makrely napříč rozkrojíme na porce, osolíme, vložíme je do vývaru, do kterého jsme přidali trochu fenyklu, necháme přejít var a pak na mírném ohni vaříme asi 10 minut. Uvařené makrely z vývaru opatrně vyjmeme, upravíme na nahřátou mísu a ozdobíme zelenou petrželí.
Podáváme jako teplý mezichod nebo jako samostatný pokrm.

Příloha: Vařené brambory nebo dušená rýže a studená rybízová omáčka s křenem.
Úprava rybízové omáčky: 10 dkg rybízového džemu sítem prolisujeme, rozředíme lžící červeného vína, přidáme nepatrně skořice, muškátového oříšku, soli a pepře, lžíci čerstvě nastrouhaného křenu a promícháme. (Uvařené makrely můžeme také podávat polité rozehřátým máslem anebo s holandskou omáčkou. Rybízovou omáčku pak ovšem vynecháme.)

Pro 6 osob.

Úprava trvá 30 minut.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>