Mandlové nebo oříškové hrudky

Poměr: 20 dkg kakaové polevy a 10 až 15 dkg sloupnutých pražených mandlí nebo pražených lískových oříšků.

Postup: Opražené mandle nebo oříšky, buď jemně nasekáme, nebo nastrouháme do tekuté polevy a vařečkou mícháme tak dlouho, až směs začne houstnout. Potom zaděláme lžičkou na hladký bílý papír hromádky a necháme je ztuhnout. Ztuhlé hrudky od papíru odloupneme a narovnáme je na mísu.

Asi 25 hrudek.

Úprava trvá i s dobou potřebnou k vychladnutí asi 1 hodinu.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>