Mařinkový cukrový sirup

Poměr: ¼ litru hotového cukrového sirupu a asi 3 dkg čerstvých nebo 2 dkg sušených lístečků mařinky vonné.

Postup: Lístečky mařinky vonné opláchneme studenou vodou a vložíme je do horkého cukrového sirupu (viz základní předpis č. 1512, asi poloviční dávku), necháme přejít var, odstavíme a ponecháme zakryté ½ hodiny ustát. Prochladlý sirup prolijeme ubrouskem, a buď ihned používáme, anebo dokonale vychladlý nalijeme do lahví, zazátkujeme a uschováme. Tento sirup je nutno přibarvit do zelena několika kapkami zeleného potravinářského barviva.
Tak získáme ¼ litru sirupu.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>