Masitý závin

Poměr: 50 dkg pečeného nebo vařeného (mohou to být i odkrojky nebo zbytky), 3 dkg másla, 3 dkg cibule, trochu zelené petržele, 2 dkg hladké mouky, 1/8 litru hovězího vývaru, sůl, mletý pepř. – Na závinové těsto; 25 dkg hladké mouky, 1 vejce, asi 1 dkg sádla nebo oleje, trochu soli a 1/10 litru vlažné vody. – Na pomazání 2 dkg másla.

Postup: Nejdříve upravíme z mouky, tuku, vejce, soli a vlažné vody závinové těsto. (Úpravu závinového těsta najdete v receptu č. 1449). V kastrolu zpěníme na másle drobně nakrájenou cibulku a zelenou petržel, pak zaprášíme moukou, osmahneme, k tomu přidáme umleté maso, osolíme, opepříme, podlijeme vývarem a dobře podusíme. Připravenou vychladlou kašovinu naneseme na vytažené závinové těsto, svineme je, dáme na mastný plech, potřeme máslem a závin pečeme v horké troubě asi ½ hodiny. Upečený závin nakrájíme na porce.
Podáváme jako předkrm nebo jako teplý mezichod s dušenou zeleninou, anebo jako přílohu k bujónu.

Pro 6 osob.

Úprava trvá 1 ½ hodiny.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>