Masová konzerva na houbách

1 krabice masa ve vlastní šťávě (1/2 kg), 1 lžíce sádla (máme-li vepřovou konzervu, dáme tuk z povrchu masa), menší cibule, rovná lžíce hladké mouky, ½ kg čerstvých hub, sůl, petrželová nať

Na polovině sádla dusíme pokrájené, osolené houby. Na druhé polovině sádla zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přidáme k ní mouku a zasmahneme. Jíšku zalijeme šťávou z konzervy a povaříme asi 20 minut. Pak do ní přidáme podušené houby, úhledně rozdělené maso a podle potřeby přilijeme trochu vývaru.

Přílohy: bramborové knedlíky.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>