Medailónky z kuřecího masa studené

Poměr: 1 kuře vařené v zeleninovém vývaru, 2 na tvrdo uvařená vejce, trochu soli a pepře, ¼ l studeného tekutého rosolu, ¼ l majonézy rosolové (viz recept č. 104), 60 dkg francouzského salátu (viz recept č. 198), 1 dkg lanýžů, zelená petržel a rajčata na zdobení.

Postup: Z uvařeného kuřete stáhneme kůži, kuře pak rozpůlíme, vykostíme a maso s uvařenými žloutky na strojku umeleme. Umleté maso dáme do misky, přidáme trochu soli, pepře, 1/8 l studeného tekutého rosolu, dobře promícháme a tuto směs pak nožem naneseme na plech asi 1 cm vysoko a postavíme do chladu. Když hmota ztuhla, vykrájíme z ní okrouhlým vykrajovačem o průměru 4 cm kolečka, která přelijeme rosolovou majonézou a postavíme do chladničky. (Odkrojků použijeme k přípravě obložených chlebíčků). Po náležitém ztuhnutí přetřeme upravené medailónky rosolem a povrch posypeme jemně rozsekaným bílkem, promíchaným s jemně rozsekaným lanýžem, a znovu postavíme do chladu. Z francouzského salátu upravíme na plochou mísu malé podstavečky a na ně položíme hotové medailónky. Mísu pak vkusně ozdobíme rozčtvrcenými rajčaty a zelenou petrželí.
Podáváme jako předkrm anebo jako jídlo po večeři.
Medailónky z kuřecího masa jsou vhodné též pro studený bufet.

Příloha: Bílé pečivo.

Pro 5 osob.

Úprava trvá 2 ½ hodiny.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>