Melounová bowle

Poměr: 1 menší sladký červený meloun, 20 dkg pískového cukru, 1 ½ litru přírodního vína, 2 cl zázvorového cukrového sirupu (viz recept č. 1517), podle chuti cukrového sirupu a láhev sodovky nebo stolní minerální vody.

Postup: Vyzrálý meloun rozčtvrtíme, jádra odstraníme, meloun oloupeme a dužninu nakrájíme na menší kostky. Pak nakrájený meloun dáme do teriny, prosypeme cukrem, zalijeme ½ litrem vína, zakryjeme a postavíme na hodinu do chladničky. Občas směs lehce zamícháme.
Pak přilijeme zbylé vychlazené víno, zázvorový sirup, podle chuti dosladíme a znovu dáme do chladničky. Před podáváním přilijeme sodovku nebo minerální vodu.
(Asi 2 ½ litru – pro 8 osob.)
Tuto bowli můžeme místo v bowlové terině připravit přímo ve vydlabaném a ozdobně vykrojeném melounu. (Viz vyobrazení č. 53.)

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>