Poměr: 8 vajec, 6 dkg másla, 2 větší nebo 3 menší uzenáče, 3 dkg cibule, sůl, mletý pepř a trochu pažitky.
Postup: Uzenáče očistíme, rozpůlíme, kůstky odstraníme a maso nakrájíme na menší kousky. Vejce rozklepneme do hrnečku, osolíme, opepříme, dobře rozšleháme a přidáme na kousky nakrájené uzenáče. V pánvi nebo v kastrolu rozpálíme máslo, do něho vložíme na drobno nakrájenou cibulku a trochu ji osmahneme. Na ni pak nalijeme vaječnou směs a na mírném ohni mícháme tak dlouho, až vejce kašovitě ztuhnou. Míchaná vejce s uzenáčem upravíme na talíře a posypeme jemně rozsekanou pažitkou.
Podáváme jako samostatný pokrm.
Příloha: Chléb, housky, vařené brambory, saláty ze syrové zeleniny apod.
Pro 6 osob.
Úprava trvá 30 minut.
Zanechat komentář