8 vajec, 4 lžíce mléka, sůl, 2 lžíce strouhané vláčné housky bez kůrky, 1 ½ lžíce másla, 4 rajčata
Hašé: 1 lžíce másla, rovná lžíce hladké mouky, 4 lžíce mléka, 2 šálky drobně pokrájeného bílého pečeného nebo vařeného masa, petrželová nať, sůl
V rendlíku rozpustíme máslo, přidáme mouku, necháme zpěnit a hned zalijeme mlékem a povaříme na řidší omáčku. Přidáme maso, petrželovou nať a prohřejeme.
Strouhanou vláčnou housku navlhčenou mlékem přidáme k ušlehaným vejcím, osolíme a na másle připravíme jako míchaná vejce. Na ohřátou mísu upravíme vejce a na ně vrstvu hašé, povrch posypeme sýrem a na okraj dáme dílky rajčat.
Podáme s topinkami nebo celý pokrm ještě zapečeme.
Zanechat komentář