Míchaná vejce s hašé

8 vajec, 4 lžíce mléka, sůl, 2 lžíce strouhané vláčné housky bez kůrky, 1 ½ lžíce másla, 4 rajčata

Hašé: 1 lžíce másla, rovná lžíce hladké mouky, 4 lžíce mléka, 2 šálky drobně pokrájeného bílého pečeného nebo vařeného masa, petrželová nať, sůl

V rendlíku rozpustíme máslo, přidáme mouku, necháme zpěnit a hned zalijeme mlékem a povaříme na řidší omáčku. Přidáme maso, petrželovou nať a prohřejeme.

Strouhanou vláčnou housku navlhčenou mlékem přidáme k ušlehaným vejcím, osolíme a na másle připravíme jako míchaná vejce. Na ohřátou mísu upravíme vejce a na ně vrstvu hašé, povrch posypeme sýrem a na okraj dáme dílky rajčat.

Podáme s topinkami nebo celý pokrm ještě zapečeme.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>