Míchaná vejce v košíčkách ze salámu

4 plátky pařížského nebo gothajského salámu (silné asi ½ cm), 1 lžíce sádla, 6 vajec, 1 lžička másla, sůl, ředkvičky nebo rajče, petrželová nať

Na pánvi rozpálíme sádlo, vložíme na ně neloupaný salám a opékáme asi 1 minutu. Horkem se slupka salámu stáhne a utvoří se mističky. Na másle připravíme máchaná vejce a rozdělíme je do salámových mističek. Povrch posypeme petrželovou natí a ozdobíme syrovou zeleninou.

Příloha: Bramborová kaše a saláty

Obměna: Místo míchaných vajec můžeme dát do košíčků vejce vařená na hniličku nebo smažená.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>