Poměr: 30 dkg studené vepřové pečeně a 30 dkg rostbífu, anebo 30 dkg telecí pečeně a 30 dkg zvěřinové pečeně, šťáva z pečeně, trochu citrónové šťávy, ¼ hovězího vývaru a 3 plátky želatiny. – Na zdobení čtvrtky rajčat, vařené vejce, cibule a zelená petržel.
Postup: Šťávu z pečeně zbavíme tuku, jemným sítem procedíme, pak k ní přilijeme vývar, ochutíme citrónovou šťávou, podle chuti přisolíme, přikořeníme a nahřejeme. Do nahřáté šťávy z pečeně, promíchané s vývarem, přidáme ve vodě nabobtnalou a vymačkanou želatinu, a když se dokonale rozpustila, nalijeme rosolovou tekutinu do ploché nádoby a postavíme do chladničky, aby ztuhla.
Ztuhlý rosol pak nakrájíme na kostky. Dobře vychlazené pečené maso nakrájíme na plátky, rozložíme je obloukovitě na oválnou mísu a střed vyplníme nakrájeným rosolem, který posypeme drobně nakrájenou cibulí.
Nakonec mísu ozdobíme rajčaty, vejcem a zelenou petrželí.
Podáváme jako samostatný pokrm, nebo jí použijeme pro studený bufet.
Příloha: Bílý chléb a tatarská omáčka.
Zanechat komentář