Poměr: 10 velkých plátků šunky, ½ kg vlašského salátu, 5 tvrdších menších rajčat, 50 dkg chřestového salátu, 20 dkg nakrouhané ředkve, 5 dkg majonézy okořeněné. – Kyselé okurky, zelená petržel a kapary na zdobení.
Postup: Plátky šunky stočíme do stejnoměrných závitků, které naplníme vlašským salátem. Šunkové závitky pak položíme do řady na podlouhlou mísu. K jedné boční straně závitků dáme nakrouhanou ředkev a rajčata rozkrájená na čtvrtky. K druhé bočné straně přiložíme chřestový salát a vějířky okurek. Okraje závitků ozdobíme tenkými proužky vystříkané majonézy. Na střed závitku rovněž vystříkneme trochu majonézy a do ní zasadíme kapar. Hotovou mísu ozdobíme zelenou petrželí.
Tato mísa je zvlášť vhodná pro studený bufet.
Příloha: Chléb všeho druhu.
Zanechat komentář