¼ kg telecího masa, 1 lžička másla, 1 brzlík (nebo ½ mozečku), ½ malé cibule, 2 malé žampiony nebo hříbky, ½ malého květáku, sůl, květ, petrželová nať, 1 lžička hladké mouky, 2 žloutky.
Na másle zpěníme jemně pokrájenou cibulku a později přisypeme petrželovou nať. Přidáme maso nakrájené na větší plátky, houby, osolíme a dusíme doměkka. (mozeček přidáme později, aby se nerozvařil). Měkké maso vyjmeme a vychladlé drobně pokrájíme. Ze lžičky másla a mouky uděláme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem a povaříme asi 10 minut. Pak ji smícháme s ostatním, přidáme květ a v troše chladného vývaru nebo mléka rozkvedláme žloutky.
Míšeninu podáváme v hlubokých mističkách, ozdobenou dílkem citrónu, nebo jí naplníme paštičky z listového těsta, které předem nahřejeme v troubě.
Pro naplnění paštiček podávaných jako předkrm postačí míšenina z poloviny množství.
Zanechat komentář