1 lžícemouky, 1 malá cibule, 1 lžíce polohrubé mouky, šálek mléka, petrželová nať, 4 a 6 vajec uvařených natvrdo, sůl
Na másle zpěníme jemně usekanou cibuli, přidáme mouku a osmahneme světlou jíšku. Zalijeme ji po částech mlékem, osolíme a povaříme 10 až 15 minut. Do povařené omáčky přidáme vejce nakrájená na kolečka nebo na dílky a naposled přidáme petrželovou nať.
Míšenina z vajec II
4 vejce uvařená natvrdo, 1 lžíce másla, 1 lžíce prosáté strouhané housky, 1 lžička usekané petrželové natě, šálek čerstvé nebo kyselé smetany, sůl
V rendlíku opražíme nasucho housku, přidáme máslo a necháme zasmahnout. Naposled lehce osmahneme i petrželovou nať. Pak přilijeme smetanu, osolíme a míšeninu povaříme. Nakonec do ní přidáme čtvrtky vařených vajec.
Příloha: topinky z bílého chleba.
Zanechat komentář