Míšenina z vajec

1 lžícemouky, 1 malá cibule, 1 lžíce polohrubé mouky, šálek mléka, petrželová nať, 4 a 6 vajec uvařených natvrdo, sůl

Na másle zpěníme jemně usekanou cibuli, přidáme mouku a osmahneme světlou jíšku. Zalijeme ji po částech mlékem, osolíme a povaříme 10 až 15 minut. Do povařené omáčky přidáme vejce nakrájená na kolečka nebo na dílky a naposled přidáme petrželovou nať.

 

Míšenina z vajec II

4 vejce uvařená natvrdo, 1 lžíce másla, 1 lžíce prosáté strouhané housky, 1 lžička usekané petrželové natě, šálek čerstvé nebo kyselé smetany, sůl

 

V rendlíku opražíme nasucho housku, přidáme máslo a necháme zasmahnout. Naposled lehce osmahneme i petrželovou nať. Pak přilijeme smetanu, osolíme a míšeninu povaříme. Nakonec do ní přidáme čtvrtky vařených vajec.

Příloha: topinky z bílého chleba.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>