Mladá husa nebo kachna pečená

Očištěnou husu posolíme uvnitř i navrchu, posypeme ji kmínem a položíme do pekáče hřbetem nahoru. Vložíme ji do solně předehřáté trouby, a jakmile se zapeče, obrátíme ji. Není-li dostatečně tučná, přidáme pod ní lžíci másla nebo sádla. Upečeme dočervena hřbet, pak husu obrátíme a dopečeme prsa. Mladá husa i kachna je upečená za 1 hodinu. U mladé kachny se stává, že se břicho propadne dovnitř, proto ji různě plníme; skrojkem chleba, jablky nebo nádivkou. Při pečení kachnu málo podléváme.

Přílohy: nové brambory s petrželí, okurkový salát nebo hlávkový salát.

Štítky:  ,

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>