Morkové knedlíky

Poměr: 6 dkg másla, 6 dkg morku, 2 vejce, sůl, trochu zelené petržele a nastrouhaného muškátového oříšku, 36 dkg strouhané housky a asi ¼ litru mléka.

Postup: V misce utřeme máslo a morek s trochou soli. Přidáme rozsekanou zelenou petržel, muškátový oříšek, rozkvedlaná vejce, trochu strouhané housky a dobře vše utřeme. K utřené směsi přisypeme zbylou strouhanou housku, přilijeme mléko, promícháme a necháme asi 15 minut stát. Je-li těsto příliš tuhé, přimícháme k němu buď trochu mléka, nebo kousek utřeného másla. Z hotového těsta utvoříme knedlíčky těžké asi 2 ½ dkg, vložíme je do vařící osolené vody a asi 6 až 8 minut pomalu vaříme.
Obměna: Nemáme-li morek, vezmeme o 3 dkg másla více. Knedlíčky jsou i bez morku výborné, nelze je pak ovšem nazývat morkové, nýbrž máslové.
Podáváme jako příkrm k ragú a ke všem zadělávaným pokrmům z bílého masa.

Pro 6 osob.

Úprava trvá 45 minut.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>