1 telecí mozeček, 1 lžíce másla, 2 lžíce polohrubé mouky, ¾ šálku mléka, ½ malé cibule, 2 vejce, sůl, petrželová nať, strouhaná houska olej na smažení, několik salátových listů, 2 rajčata
Na třetině tuku zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přidáme odblaněný drobně nakrájený mozeček, osolíme a udusíme. Zbytek másla přidáme k mléku, mléko osolíme, přivedeme do varu a přisypeme 2 plné lžíce mouky. Mícháme na mírném ohni tak dlouho, až se hmota nechytá dna nádoby. Do částečně vychladlé kaše přidáme žloutky, rozsekanou petrželovou nať a udušený mozeček. Na prkénku posypaném strouhanou houskou tvarujeme jako palec krokety, obalíme je v bílcích rozšlehaných s dvěma lžícemi vody, ve strouhané housce a rychle usmažíme. Z tuku je vyndáme na papírové ubrousky, aby odkapal přebytečný tuk. Krokety klademe na listy salátu a zdobíme je dílky rajčat a petrželí.
Zanechat komentář