Poměr: 1 kg mrkve, 6 dkg másla, 5 dkg cibule, 1 dkg sladké papriky, 3 dkg hladké mouky, sůl, trochu vývaru z kostí nebo zeleniny, asi ¼ litru mléka a 2 kyselé okurky.
Postup: Očištěnou mrkev nakrájíme na kostičky nebo na nudličky. V kastrolu rozehřejeme máslo, do něho vložíme připravenou mrkev a krátce ji podusíme. Potom k ní přidáme papriku, nastrouhanou cibuli a za občasného podlévání trochou vývaru dodusíme do poloměkka. Pak mrkev zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme mlékem a povaříme. Nakonec přidáme na kostičky nakrájené kyselé okurky a znovu krátce povaříme.
Podáváme jako samostatný pokrm s opékanými brambory nebo s dušenou rýží anebo jako přílohu k vařenému hovězímu masu.
Pro 6 osob.
Úprava trvá 40 minut.
Zanechat komentář