Poměr: 40 dkg mrkve, 20 dkg jablek, trochu zelené petržele, 1/16 oleje, šťáva ze 2 citrónů, trochu citrónové kůry a soli a asi 5 dkg cukru nebo medu.
Postup: Očištěnou mrkev jemně nastrouháme, dáme do misky, přidáme omytá, neloupaná nastrouhaná jablka, nepatrně osolíme, osladíme, přidáme olej, citrónovou šťávu, nastrouhanou citrónovou kůru, a jemně rozsekanou zelenou petržel. Salát lehce promícháme a ihned podáváme.
Obměna: Do salátu můžeme přidat trochu mléka nebo smetany. Podáváme k hovězímu masu vařenému, sekané pečeni, k masitým kroketám, k telecí pečeni s nádivkou apod.
Pro 6 osob.
Úprava trvá 20 minut.
Zanechat komentář