Mrkvový salát

Poměr: 40 dkg mrkve, 20 dkg jablek, trochu zelené petržele, 1/16 oleje, šťáva ze 2 citrónů, trochu citrónové kůry a soli a asi 5 dkg cukru nebo medu.

Postup: Očištěnou mrkev jemně nastrouháme, dáme do misky, přidáme omytá, neloupaná nastrouhaná jablka, nepatrně osolíme, osladíme, přidáme olej, citrónovou šťávu, nastrouhanou citrónovou kůru, a jemně rozsekanou zelenou petržel. Salát lehce promícháme a ihned podáváme.
Obměna: Do salátu můžeme přidat trochu mléka nebo smetany. Podáváme k hovězímu masu vařenému, sekané pečeni, k masitým kroketám, k telecí pečeni s nádivkou apod.

Pro 6 osob.

Úprava trvá 20 minut.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>