Nádivka housková

Poměr: 6 dkg másla, 3 žemle, ¼ litru mléka, 1 vejce, 1 žloutek, trochu zelené petržele, sůl, trochu muškátového nebo mletého pepře a 4 dkg strouhané housky.

Úprava nádivky: V misce utřeme máslo do pěny, k němu přidáme ostrouhané, rozčtvrcené žemle namočené v mléce, dobře vymačkané a prolisované nebo na strojku umleté, žloutek, vejce, jemně rozsekanou zelenou petržel, sůl, koření, strouhanou housku a vše dobře promícháme. Hotovou nádivku postavíme na chvíli do chladu a pak používáme. Tato nádivka je vhodná také k nadívání vepřového bůčku, kuřat, holubů apod.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>